fredag 26 februari 2010

Modevovve

Idag har det varit riktigt skönt väder, kring noll grader och hoppet tänds om att det ska bli vår någon gång :) Vi passade på att ta ut Nino till en rastgård där han fick motioneras lite. Det var tomt så han kunde springa runt helt själv. Vi är väldigt duktiga med rumsrenheten, händer inte olyckor inne så mycket mer nu :)

Förra helgen var vi och köpte en fin tröja till Nino och han fick även träffa en av sina kullsystrar. Här får ni lite bildbevis på hur söt man kan vara i en lite för stor tröja. Han måste ju ha lite att växa i ;)


I morgon ska vi och hälsa på Jonas föräldrar, det blir första gången som Nino får åka hem till någon annan. Han blir 11 veckor i morgon, och växer som en häst! Han har världens längsta men finaste ben :)
Vi hörs!

onsdag 17 februari 2010

Fettisdag

Ojoj, idag är det fettisdag och jag har bakat semlor. Lillskrutten Nino får nog avstå, annars kanske han inte nöjer sig med vanligt foder sedan ;) Jag har upptäckt att det är svårare att träna rumsrenhet när man är ensam. Jonas har varit borta på ärenden och jag har jobbat hemma idag. Så fort man sätter ner Nino på golvet kissar han ibland direkt..så det är svårt att försöka ta på sig jackan och skorna med en hund i famnen :)

Vi tränar lite på att sitta, men godisen i handen är ju väääldigt spännande och då kan man inte koncentrera sig. Framåt går det i alla fall. Nu har vi anmält oss på en valpkurs i Mars. Det blir nyttigt för Nino att träffa både andra människor och hundar. Vi har en granne här nere som har två flamsiga och glada springel spaniels och de är lite läskiga. Men idag på en av promenaderna hälsade Nino självmant på en gullig tant som stannade till för att prata. Han börjar vänja sig allt mer för jag försöker gå där det är mycket folk och hundar.

Ja, som sagt är det dags för semlor nu. Sen blir det kvällsprommis och sova. Vi hörs! PS! Så här lätt är det att ta kort på busfrön :P

söndag 14 februari 2010

Besök nr. 1

Nu har Nino fått träffa de första bekanta. Dem var lite läskiga i början och då ville han helst gömma sig hos sin ”mamma” och ”pappa”. Efter lite godismutande och lek så funkade det bra. Dom var ju inte så farliga som han trodde ;) Nu vill vi ha mer besök!


Idag har vi varit duktiga, 90% rumsrenhet ligger vi nu på!
Vi ses! Ciao.

lördag 13 februari 2010

Behovsderby!

Matchen fortsätter och spänningen är olidlig. Resultat just nu:
Behov utförda inomhus vs. Behov utförda utomhus:
35 % vs. 65 %
Behov utomhus gick ut förvånandsvärt starkt men idag har inomhus tagit igen något. Vi följer fortsättningen med spänning!

Nu har Nino kommit hem!

Nu har våran italienare kommit hem. Han är 9 veckor och full av bus. Sover gör han också emellanåt :) Vi misstänker att han är grythund egentligen, för han älskar trånga utrymmen, och gärna att gräva där :P

Bloggen om våran treeniga familj

Denna blogg är tillägnad våran italienska vinthund Nino. Vi kommer uppdatera lite om hans liv med oss. Trevlig läsning!
/ Sara och Jonas