onsdag 26 maj 2010

Rallylydnad

Nu när valpkursen är slut börjar vi bli lite rastlösa. I kväll ska vi därför på en rallylydnadskurs. Den är en liten prova på kurs eftersom det bara är en gång. Och nästa onsdag ska vi på koppelträning/hundmöten vilket kan vara nyttig träning till och med. Man kan aldrig träna för lite på koppelträning :)

Igår hälsade vi på på hunddagiset som Nino förmodligen kommer gå på. Jag och Jonas ska bara skaffa oss ett varsitt jobb nu när utbildningen lider mot sitt slut, så vi kan betala för dagisplatsen..hehe.

Passar på att lägga upp någon bild också, för vad är väl en blogg utan nya söta hundbilder? ;)



Förhoppningsvis går vi alltid så här bra med kopplet efter koppelträningen ;)

torsdag 20 maj 2010

Första utställningen

Den 13/5 var vi på våran första utställning. Detta är kritiken som vi fick av domaren:

Tilltalande hanvalp av lagom storlek. Trevligt huvud med fina proportioner.Välburna öron. Växlingsbett. Bra rygg och kors. Tillräcklig kropp. passande benstomme. Rör sig med rastypiskt steg. Bra päls och färg. Välvisad!

Vi fick HP och blev BIR :) Så alla är supernöjda och glada. Nino skötte sig galant! Och jag som aldrig har visat en hund förut är mycket stolt över resultatet :)



En glad matte med "priserna" :)

onsdag 19 maj 2010

Rumsren

Nu kan vi till slut säga att Nino är rumsren. Vi behöver inte gå ut med honom lika ofta som tidigare och det har inte hänt någon "olycka" på väldigt länge. Behöver inte gå upp mitt i natten utan han kan hålla sig. Känns skönt att det har gått så bra då vi försöker hålla rent här hemma=) Hög standard=) Att få en italiensk vinthund rumsren har vi hört ska vara svårt. Men det har gått på bara tre månader. Inte illa pinkat...eller vänta?!



Ny blogg!

Ut med det gamla och in med det nya. Bloggen har bytt hem! Har inte tid med htmlproblem=). Här kommer lite nya bilder iaf. (Vi har lånat en lite bättre kamera)

Nino tror han är en surikat

Sitter vackert!





Ser ut att blåsa inomhus =)



Full fart!

Vilar efter en lång dag. Drömmer säkert om att äta en massa harar. mums!

Hundöarna 11 April & 9 Maj

Vi har hunnit med att besöka två italiensk vinthundsträffar.
Här kommer fotona från de båda dagarna

Ett hundmöte med en blöt golden

Fari och Akki

Dubbel trubbel :P

Nino i mitt högra knä och Obi i det vänstra

Erik med Nino, Fari och Akki

Andreas och Obi

Peter, Ninos uppfödare i bakgrunden :)

Nino busar med kompisarna

tisdag 4 maj 2010

Mjölktänder ett minne blott

Nu trillar små hundtänder av i rasande fart. Så här liten och gullig tand lyckades jag hitta :) Och lika snabbt kommer det upp nya som tur är. Han såg ut som en tandlös gubbe där ett tag :)
Ju mer vi kampade med kampknuten desto mer tänder flög :)


I helgen gick vi på en lite längre promenad och hittade brukshundsklubben som inte ligger långt ifrån där vi bor. Där fick Nino springa omkring och busa. Agilityhinder hade plockats fram och då kunde vi inte låta bli att testa den korta tunneln, och det gick hur bra som helst med lite godismut ;) De andra hindren nosade Nino bara på. De får vi ta en annan gång när han är äldre, färdigväxt och klokare ;)




Observera Ninos nya snygga sele :)
Men nu råkar det vara så att han inte uppskattar den fina selen lika mycket som matte och husse. Han ser ut som att han skäms när man tar på den, men som tur är så går det över så fort han kommer ut och glömmer bort att den faktiskt är på :)
See ya next time!